ΜΕΝΟΥ

Η Bristol Myers Squibb Ελλάδας υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις!

Health Newsroom

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, η Bristol Myers Squibb Ελλάδας (BMS) υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις και εντάχθηκε στο Δίκτυο για τη Διαφορετικότητα που αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων και του Diversity Charter Greece.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας συνιστά ένα πλαίσιο ηθικής αυτοδέσμευσης για την προαγωγή και διαχείριση της ποικιλομορφίας στο εργασιακό περιβάλλον και για τη διασφάλιση της παροχής ίσων ευκαιριών. Παράλληλα, τα μέλη του δικτύου των δεσμευόμενων επιχειρήσεων έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν καλές πρακτικές, να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την άρση ασυνείδητων προκαταλήψεων και να συνεργάζονται σε κοινούς στόχους στην προώθηση της ισότητας στην εργασία και στην κοινωνία.

Η Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια της Bristol Myers Squibb Ελλάδας με αφορμή την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας δήλωσε ότι: «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει έναν αυτοτελή συμβολισμό για εμάς. Ωστόσο, η Χάρτα συνιστά και ένα σημείο αναφοράς και μία υπενθύμιση για κάθε επιχείρηση πως, πέρα από την εμπορική αποστολή μας, παραμένουμε ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας και, αναπόφευκτα, συνδιαμορφώνουμε τις αξίες της. Ας αξιοποιήσουμε, λοιπόν, αυτόν τον ρόλο για το κοινό καλό, ως υπεύθυνοι εργοδότες που σπάνε στερεότυπα, μάχονται χωρίς αστερίσκους τις διακρίσεις, λειτουργούν με σεβασμό προς κάθε εργαζόμενο και κάθε κοινωνική ομάδα. Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία μας και η πυξίδα μας στην BMS Ελλάδας, το D&I ως στάση ζωής και μοντέλο επιχειρηματικής ανάπτυξης και όχι μία επικοινωνιακή επίφαση χωρίς ουσία».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, κ. Σταύρος Μηλιώνης καλωσόρισε την BMS Ελλάδας στο Δίκτυο για τη Διαφορετικότητα και συμπλήρωσε ότι: «Η Βristol Myers Squibb, η φαρμακευτική εταιρεία που εργάζεται καθημερινά για την παροχή καινοτόμων φαρμάκων στους ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Η επιχείρηση επενδύει καθημερινά στον σεβασμό της διαφορετικότητας και στη δημιουργία περιβάλλοντος υγιούς ένταξης όλων, πολυεπίπεδα. Η ένταξή τους στο μεγάλο δίκτυο των επιχειρήσεων -Μελών στη Χάρτα Διαφορετικότητας είναι μόνο η αφετηρία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που θα ισχυροποιήσουν το περιβάλλον της ένταξης. Τους υποδεχόμαστε με χαρά».


Σχετικά με την Bristol Myers Squibb

Η Bristol Myers Squibb είναι μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, με αποστολή να ανακαλύπτει, να αναπτύσσει και να παρέχει καινοτόμα φάρμακα που συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Bristol Myers Squibb, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bms-greece.gr

Σχετικά με τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα όπου υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση – D & I

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: