ΜΕΝΟΥ
Η στρατηγική καινοτομίας και αειφορίας της Boehringer Ingelheim!

Η στρατηγική καινοτομίας και αειφορίας της Boehringer Ingelheim!

Health Newsroom

Το ρόλο της καινοτομίας στην αειφόρο ανάπυξη της Ελλάδας τόνισε σε ομιλία του στο 3ο Φόρουμ Καινοτομίας o Δημήτρης Αναγνωστάκης, γενικος δ/ντής της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim Ελλάς και μέλος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Αναγνωστάκης αναφέρθηκε στη στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης της Boehringer Ingelheim, η οποία ανακοινώθηκε αμέσως μετά τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή το 2021 (COP26). Το πλαίσιο «Αειφόρος Ανάπτυξη – Για Γενεές» έχει τρεις πυλώνες: “More Health”(καλή υγεία για τους ανθρώπους και τα ζώα), “More Green” (φροντίδα για το περιβάλλον) και “More Potential” (συνδημιουργία υγιών ενσωματωμένων και βιώσιμων κοινοτήτων).

Μέσω των τριών αυτών πυλώνων, η Boehringer Ingelheim εφαρμόζει 20 πρωτοβουλίες σε ολόκληρο τον κόσμο που καθοδηγούν τη συνεισφορά και την επίδραση της εταιρείας. Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι σε συμφωνία με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Προκειμένου να επιτύχει τους στόχους αυτούς, η εταιρεία έχει ανανεώσει τη δέσμευση της για συμμετοχή σε μεγάλο εύρος συνεργασιών που απαιτείται για την αντιμετώπιση των πολύπλοκων προκλήσεων παγκοσμίως. Παράλληλα, σε διεθνές επίπεδο ακουλουθεί τη φιλοσοφία One Health στο σχεδιασμό και διάθεση τόσο των φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση όσο και των φαρμάκων για κτηνιατρική χρήση. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία μέσω του πυλώνα More Health επενδύει το ποσό των 250 εκατομμυριων Ευρώ σε συμμαχία για την καταπολέμηση αναδυόμενων λοιμωδών νοσημάτων, τα 2/3 απο τα οποία οφείλονται σε ζωοανθρωπονόσους

Απόρροια της στρατηγικής αειφόρου ανάπτυξης στην Ελλάδα, αποτελεί η συνεχής επένδυση της εταιρείας με προδιαγραφές industry 4.0. στο εργοστάσιο της στο Κορωπί, το οποίο έχει μετατραπεί σε κέντρο (HUB) παραγωγής και εξαγωγών των καινοτόμων αντιδιαβητικών φαρμάκων της εταιρείας σε 80 χώρες. Η νέα επένδυση της εταιρείας ύψους 100 εκατομυρίων για το διάστημα 2019-2025 έχει ήδει τεθεί σε εφαρμογή. Η επένδυση αυτή αποδεικνύει οτι η καινοτομία σε αυτή τη χώρα μπορεί να παραχθεί, να φέρει σημαντικό συνάλλαγμα, να συγκρατήσει επιστημονικό δυναμικό (brain drain) και να μας βοηθήσει να κρατήσουμε την παραγωγή στο ευρωπαϊκό έδαφος. Ένα στα τρία φάρμακα που εξάγονται απο την Ελλάδα προέρχονται απο το εργοστάσιο της Boehringer Ingelheim στο Κορωπί.

Σύμφωνα με την έκθεση του ινστιτούτου Wifor, η άμεση συνεισφορά της Boehringer Ingelheim στο ΑΕΠ της Ελλάδας ανέρχεται σε περίπου 8% της ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας. Συμπεριλαμβανομένων των δευτερογενών επιπτώσεων, η Boehringer Ingelheim συνεισέφερε σχεδόν 310 εκατ. ευρώ στο ΑΕΠ. Με ποσοστό 11%, η Boehringer Ingelheim στην Ελλάδα πέτυχε αξιοσημείωτη συνολική ένταση R&D (εσωτερικές και εξωτερικές δαπάνες R&D ανά GVA), η οποία υπερβαίνει κατά πολύ τον στόχο του 3% για τη χώρα. Η δραστηριότητα της Boehringer στην Ελλάδα δημιούργησε 5.764 έμμεσες και 1.573 άμεσες θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά εργασίας, στηρίζοντας έτσι σχεδόν 7.700 ελληνικές θέσεις εργασίας. Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν το πολύ σημαντικό αποτύπωμα της Boehringer Ingelheim στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: