ΜΕΝΟΥ

“Η πρόσβαση στην εξατομικευμένη ιατρική σήμερα και αύριο”!

Health Newsroom

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ διοργανώνει επιστημονική διημερίδα για την εξατομικευμένη ιατρική με τίτλο “Η πρόσβαση στην εξατομικευμένη ιατρική σήμερα και αύριο”, η οποία πραγματοποιείται στις 9 & 10 Νοεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Athens Zafolia Hotel.

Η διημερίδα θα είναι ανοιχτή στο κοινό, αλλά και στους επαγγελματίες υγείας, τους διαμορφωτές πολιτικών υγείας, τους εκπροσώπους του ακαδημαϊκού χώρου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η διημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) από την ιστοσελίδα και τη σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook. Η ζωντανή μετάδοση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 15:30.

Η θεματολογία της διημερίδας της ΕΛΛΟΚ, περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχουν οι γονιδιακοί έλεγχοι στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, τις προκλήσεις που συναντούν οι ασθενείς για την πρόσβαση στις συγκεκριμένες θεραπείες, την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός πλαισίου για την έγκριση και αποζημίωση των βιοδεικτών, την αναζήτηση εργαλείων χρηματοδότησης της καινοτομίας, τον κλινικό και οικονομικό αντίκτυπο από την εφαρμογή των εξατομικευμένων θεραπειών και τη σημασία των κλινικών μελετών για τη διείσδυση της ιατρικής ακριβείας στη χώρα μας.

Οι θεματικές ενότητες της διημερίδας είναι:

  • Μεταφράζοντας τις ευρωπαϊκές συστάσεις για τον καρκίνο σε εθνική προτεραιότητα
  • Βιοδείκτες: Η μεγάλη πρόκληση
  • Εξατομικευμένη ιατρική και κλινικές μελέτες
  • Η εξατομικευμένη ιατρική και οι μελλοντικές προκλήσεις

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την διημερίδα ΕΔΩ

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: