ΜΕΝΟΥ

Ερρίκος Ντυνάν: Πρωτοποριακή επέμβαση για νεφροπαθείς!

Health Newsroom

Μία πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Κέντρο Αγγειακών Προσπελάσεων (Vascular Access Center) του Ερρίκος Ντυνάν, διαμορφώνει ένα νέο τοπίο για τους αιμοκαθαιρόμενους νεφροπαθείς ασθενείς. Πρόκειται για τη δημιουργία αγγειακής προσπέλασης με τη χρήση της συσκευής VasQ, η οποία εφαρμόζεται σε ασθενείς προς ένταξη για αιμοκάθαρση στα πλέον εξειδικευμένα αγγειοχειρουργικά κέντρα της Δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής, εξασφαλίζοντας μια σειρά πλεονεκτημάτων στους νεφροπαθείς που μπαίνουν στον κύκλο  της αιμοκάθαρσης.

Ο κ. Αλέξανδρος Μάλλιος, διευθυντή της αντίστοιχης μονάδας στο Hospital Paris Saint-Joseph (Σεν Ζοζέφ) στο Παρίσι

Ο κ. Γεώργιος Χατζαντώνης,  αγγειοχειρουργός – ενδαγγειακός χειρουργός, υπεύθυνος του Κέντρου Αγγειακών Προσπελάσεων στο Ερρίκος Ντυνάν, 

 

Η καινοτόμα χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από τον διεθνούς φήμης αγγειοχειρουργό κ. Αλέξανδρο Μάλλιο, διευθυντή της αντίστοιχης μονάδας στο Hospital Paris Saint-Joseph (Σεν Ζοζέφ) στο Παρίσι, ο οποίος συνεργάζεται πλέον με το Ερρίκος Ντυνάν, και από τον αγγειοχειρουργό – ενδαγγειακό χειρουργό, υπεύθυνο του Κέντρου Αγγειακών Προσπελάσεων στο Ερρίκος Ντυνάν, κ. Γεώργιο Χατζαντώνη.

 

 

Η πρωτοποριακή συσκευή VasQ είναι η μοναδική παγκοσμίως που αποτρέπει τη δημιουργία στενώσεων και βοηθά στην ανάπτυξη και διατήρηση της αγγειακής προσπέλασης. Ως εκ τούτου, είναι και η μοναδική που αποτρέπει  επαναεπεμβάσεις λόγω στενώσεων σε αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς, στους οποίους μέχρι σήμερα θα έπρεπε στις περισσότερες περιπτώσεις να τοποθετηθεί καθετήρας αιμοκάθαρσης.

Η εξελιγμένη χειρουργική μέθοδος ανοίγει έναν νέο κύκλο στη λειτουργία του Κέντρο Αγγειακών Προσπελάσεων του Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο δημιουργήθηκε το 2023 με στόχο να προσφέρει εξατομικευμένη φροντίδα και καινοτόμες λύσεις στους νεφροπαθείς ασθενείς. Αποτελεί, άλλωστε, το μόνο ιδιωτικό εξειδικευμένο κέντρο παροχής υπηρεσιών για αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς στην Ελλάδα και από τα λίγα στον ευρωπαϊκό χώρο, ενώ στελεχώνεται από ομάδα Αγγειοχειρουργών εξειδικευμένων στις αγγειακές προσπελάσεις (αρτηριοφλεβικές παρακάμψεις –  fistula) με πολυετή εκπαίδευση στα μεγαλύτερα κέντρα της Ευρώπης.

Τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει το πρότυπο Κέντρο Αγγειακών Προσπελάσεων του Ερρίκος Ντυνάν σε νεφροπαθείς ασθενείς και την εξιδεικευμένη αντιμετώπιση με πρωτοποριακές μεθόδους ιδίως των πιο δύσκολων περιστατικών, εγγυάται πλέον και η συνεργασία του κορυφαίου αγγειοχειρουργού κ. Αλέξανδρου Μάλλιου. 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: