ΜΕΝΟΥ

Εκδήλωση της ΑΚΟΣ και του Μ.Α.Ζ.Ι: «Οι γυναίκες ΑνθίΖΟΥΝ» στη Θεσσαλονίκη!

Health Newsroom

Του Άρη Μπερζοβίτη

Κεντρική φωτογραφία: Ευαγγελία Βαφειάδη, Δέσποινα Κατσώχη, Αλεξάνδρα Γωγούση


Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΚΟΣ και η αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μ.Α.Ζ.Ι.» (Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα) ιχνηλάτησαν στη Θεσσαλονίκη τις προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η γυναίκα τον 21ο αι.

Τη συζήτηση οριοθέτησαν με ομιλίες τους η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Ογκολόγος/Ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, η Πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι & δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Δρ. Αλεξάνδρα Γωγούση, η Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Δρ Αικατερίνη Σαρρή και η βραβευμένη φωτορεπόρτερ και βιωματική ψυχοθεραπεύτρια Μάρω Κουρή. Η εκδήλωση έλαβε χώρα Τετάρτη 6 Μαρτίου στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του Ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο των δράσεων «ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ», επιστέγασμα της οποίας είναι το λεύκωμα «ΑνθίΖΩ», με φωτογραφίας της Δρος Κατσώχη από τη φύση του Πηλίου όλες τις εποχές του χρόνου.

Όταν «Οι γυναίκες ΑνθίΖΟΥΝ» απολαμβάνουμε τον μύρο της δημιουργικότητάς τους. Για να συμβεί αυτό αναζητούμε πρόσφορο έδαφος. ΑνθίΖΩ για την ΑΚΟΣ σημαίνει είμαι σε εγρήγορση με όλες μου τις αισθήσεις. ΑνθίΖΩ σημαίνει είμαι παρών με επίγνωση. ΑνθίΖΩ σημαίνει είμαι εξωστρεφής, επικοινωνώ και κοινωνώ τις χαρές της ζωής. Ανθίζουμε λοιπόν με την ΑΚΟΣ για να δούμε τη ζωή με μια άλλη ματιά!

Και λίγα λόγια για την ΑΚΟΣ…

Στην δωδεκάχρονη πορεία της η ΑΚΟΣ αφενός αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο (με σημαντικό πυλώνα την υιοθέτηση υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και στάσης ζωής) και αφετέρου στηρίζει τους αποθεραπευμένους από τη νόσο.  Στις δράσεις της ΑΚΟΣ συγκαταλέγονται επιστημονικά συνέδρια και έρευνες που σκιαγραφούν τις στάσεις και τις αντιλήψεις των πολιτών σε θέματα αιχμής της δημόσιας υγείας, πανελλαδικές εκστρατείες ενημέρωσης και  εκδηλώσεις με κοινωνικό πρόσημο που προάγουν την αξία της υγιεινής και ισορροπημένης ζωής.

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αικατερίνη Σαρρή και η Πρόεδρος της Λέσχης Lions Θεσσαλονίκης «Υπατία» Στίβη Σιωζοπούλου.

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δέσποινα Κατσώχη και ο εικαστικός Χρήστος Χατζηβασιλείου.

Από αριστερά Αικατερίνη Σαρρή, Δέσποινα Κατσώχη, Αλέξης Κωστάλας και Αλεξάνδρα Γωγούση

 H πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι Αλεξάνδρα Γωγούση και η σχεδιάστρια κοσμημάτων Χριστίνα Λυμπεροπούλου

Η Δέσποινα Κατσώχη και ο συντονιστής του γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Γιάννης Παπαγεωργίου.

Από αριστερά Αλεξία Αηδονά, Μαρία Τσακάλου και Αλεξάνδρα Γωγούση.

Μάρω Κουρή, Αλεξάνδρα Γωγούση και Δέσποινα Κατσώχη

Από αριστερά Νανά Κοντού, Ευαγγελία Βαφειάδη, Δέσποινα Κατσώχη, Νατάσσα Ντόρντογλου

Ευαγγελία Βαφειάδη, Αλεξάνδρα Γωγούση, Ιωάννα Μυταφτσή, Ρούλα Ανδρεοπούλου

Η εκδότρια Κέλλυ Ιωαννίδου (εκδόσεις Καλέντη) και η Δέσποινα Κατσώχη.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: