ΜΕΝΟΥ

Εκδήλωση για την Κλιματική Αλλαγή από τα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού!

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού μια ακόμη εκδήλωση που οργάνωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, υποψήφιου σχολείου στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», με κεντρικό θεματικό πυλώνα την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της καταστροφής του περιβάλλοντος υπό το πρίσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Προσκεκλημένοι της εκδήλωσης ήταν ο διευθυντής και πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Μανώλης Πλειώνης, η διευθύντρια του Βήμα Science βιολόγος Ιωάννα Σουφλέρη και σε απευθείας διαδικτυακή σύνδεση ο ευρωβουλευτής-αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος και υγείας Νίκος Παπανδρέου. Τη συζήτηση συντόνισε η γνωστή δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου. Τους προσκεκλημένους προλόγισε η διευθύντρια του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Νέλλη Παππά.
Οι προσκεκλημένοι αντάλλαξαν απόψεις και σημαντικές πληροφορίες και απάντησαν σε ερωτήματα της μαθητικής κοινότητας όπως αυτά προέκυψαν από τις απαντήσεις σε σχετικό ψηφιακό ερωτηματολόγιο που ετοίμασαν οι καθηγητές φυσικών επιστημών και πληροφορικής του σχολείου, καθώς και από τη δημιουργία posters που ετοίμασαν με τα παιδιά οι καθηγητές χημείας και βιολογίας στην Β’ Λυκείου επί θεμάτων που άπτονται της κλιματικής αλλαγής. Στο τέλος της συζήτησης προβλήθηκε εκπαιδευτικό βίντεο του φιλολόγου Γιάννη Καργάκου και κεντρικό θέμα την ιστορία της κλιματικής αλλαγής και τα σχετικά ηθικά διλήμματα.
Την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά και άλλα σχολεία που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και με τα οποία το σχολείο μας έχει ήδη ξεκινήσει να οργανώνει από κοινού δράσεις. Μεταξύ των σχολείων αυτών, η πρότυπος Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου, το εσπερινό ΓΕΛ Ρόδου, το Πρότυπο ΕΠΑΛ Σύρου και το 6ο ΓΕΛ Λάρισας.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: