ΜΕΝΟΥ
Δωρεάν και χωρίς ιατρική συνταγή το εμβόλιο της γρίπης

Δωρεάν και χωρίς ιατρική συνταγή το εμβόλιο της γρίπης

Health Newsroom

Δωρεάν θα χορηγείται πλέον το εμβόλιο της γρίπης από τα φαρμακεία, χωρίς να είναι απαραίτητη η συνταγή γιατρού. Η σχετική διάταξη περιλαμβάνεται στο άρθρο 59 του νομοσχεδίου για την Ανακουφιστική Φροντίδα που κατατέθηκε από το υπουργείο Υγείας σήμερα για ψήφιση στη Βουλή.

Πρόκειται για ένα μέτρο που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προκειμένου να αυξηθεί ο αντιγριπικός εμβολιασμός, αφού μέχρι τώρα οι πολίτες για να εφοδιασθούν την ιατρική συνταγή θα έπρεπε να πληρώσουν 10 ευρώ την ιατρική επίσκεψη ή να περιμένουν πότε θα βρουν διαθέσιμο ραντεβού στο πλαίσιο του πλαφόν του ΕΟΠΥΥ.

Το σχετικό άρθρο αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών Ενηλίκων κατά της γρίπης, κατά την περίοδο 2022-2023, το εμβόλιο κατά της γρίπης αποζημιώνεται εξ ολοκλήρου από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς την ανάγκη προσκόμισης ιατρικής συνταγής. Ο αντιγριπικός εμβολιασμός διενεργείται από ιατρούς του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα, ανεξαρτήτως ειδικότητας, καθώς και από φαρμακοποιούς. Οι διενεργούντες τον εμβολιασμό καταχωρίζουν, με ευθύνη τους, στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών τη διενέργεια του εμβολιασμού και τα στοιχεία των εμβολιασμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: