ΜΕΝΟΥ

Βασίλης Αποστολόπουλος: Όραμα η μη κρατική ιατρική σχολή!

Health Newsroom

Ηχηρό «παρών» στην νέα εποχή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την δημιουργία μια πρότυπης μη κρατικής ιατρικής σχολής δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος. Σε συνέντευξη του στον ot.gr (δείτε εδώ) σημειώνει ότι τα σχέδια του ομίλου στην εκπαίδευση είναι οραματικού χαρακτήρα με στόχο η Ελλάδα να γίνει πόλος έλξης σε νέους φοιτητές αλλά και να αποτελέσει κίνητρο για να μην φεύγουν οι νέοι μας για σπουδές στο εξωτερικό.

Τονίζει ότι η εταιρεία έχει σε πλήρη εξέλιξη ένα επενδυτικό πλάνο που ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.  Αναφέρεται στα σχέδια του ομίλου για τη δημιουργία ενός γενικού νοσοκομείου στην Αττική, ένα πρότυπο ιατρικό πάρκο που θα προσφέρει όλα τα επίπεδα της παροχής υπηρεσιών υγείας.

Σχολιάζει με καυστικό τρόπο την διατήρηση του τελευταίου μνημονιακού κατάλοιπου, το clawback.

Για την κατάσταση στον τομέα της υγείας, σημειώνει ότι μπορεί να συνεργαστούν ιδιωτικός και δημόσιος τομέας

Σύμφωνα με τον Δρα Αποστολόπουλο, οι συμπράξεις  μπορεί να είναι πολυεπίπεδες, αλλά  «την ατζέντα θα την υπαγορεύσει η κυβέρνηση. Όπως και να έχει ο όμιλος του Ιατρικού είναι όσο τολμηρός θα ήθελε η πολιτεία προκειμένου να ανταποκριθεί στις όποιες αποφάσεις».

Για το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών ύψους 50 εκατ. ευρώ σημειώνει ότι «Είναι η επενδυτική μας στρατηγική, διότι στον κλάδο της υγείας όσο τα χρόνια προχωράνε αυτό γίνεται ακόμα πιο εμφατικό. Μικραίνει ο κύκλος ζωής των μηχανημάτων και των σύγχρονων τεχνολογιών, γιατί έρχεται μια καινούργια τεχνολογία να αντικαταστήσει. Άρα κανείς θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα διαρκές επενδυτικό πλάνο, πολύ δε περισσότερο όταν η επένδυση στην τελευταία τεχνολογία είναι ο βασικός άξονας στον οποίο εδράζεται η στρατηγική μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: