ΜΕΝΟΥ

Αυτοεξέταση μαστού: Tο μήνυμα πρόληψης από τα διαγνωστικά κέντρα Affidea για την Ημέρα της Γυναίκας!

Health Newsroom

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (08/03), ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea υπενθυμίζει την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου για την υγεία του μαστού, επισημαίνοντας ότι η αυτοεξέταση σε μηνιαία βάση, μαζί με την μαστογραφία και την κλινική εξέταση, συμπληρώνει το τρίπτυχο της σωστής πρόληψης. Έρευνες δείχνουν εξάλλου ότι οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν τον καρκίνο του μαστού μόνες τους και όχι από τον ιατρό τους.

 Αυτοεξέταση μαστού, το πρώτο βήμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Κάθε μήνα, κατά την αρχή της περιόδου της, κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει ένα δώρο στον εαυτό της και να φροντίσει για την ασφάλειά της με την αυτοεξέταση μαστού. Η αυτοεξέταση βοηθά την γυναίκα να γνωρίσει το στήθος της και να είναι σε θέση να αντιληφθεί τυχόν αλλαγές. Δυστυχώς, υπάρχει σημαντικό έλλειμμα εκπαίδευσης στον τομέα αυτό, καθώς πολλές γυναίκες είτε δεν αυτοεξετάζονται, είτε αυτοεξετάζονται λάθος.

 Η καμπάνια για τον καρκίνο του μαστού που γίνεται μάθημα ζωής για κάθε γυναίκα

Με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της αυτοεξέτασης μαστού, η Affidea σχεδίασε την πρωτοποριακή καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Μια συνταγή για την πρόληψη», η οποία απέσπασε δύο βραβεία στα Marketing Influencers Awards 2024. Πρωταγωνιστής στην καμπάνια είναι ο γνωστός σεφ Λάμπρος Βακιάρος ο οποίος προσκάλεσε τις influencers Μαρία Λουΐζα Βούρου, Κατερίνα Ευαγγελινού, Άννα Πρέλεβιτς να παρακολουθήσουν ένα μάθημα παρασκευής ψωμιού. Καθώς έπλαθαν την ζύμη, οι συμμετέχουσες εντόπισαν «κάτι» που δεν φαινόταν με γυμνό μάτι, ακριβώς όπως συμβαίνει με κάποιο ύποπτο εύρημα που μπορεί να αφορά τα πρώτα στάδια εμφάνισης του καρκίνου του μαστού. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

 Η πρόληψη στο επίκεντρο της στρατηγικής του Ομίλου Affidea

Ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea επισημαίνει την σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού, και με αφορμή την γιορτή της γυναίκας προσφέρει εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε προνομιακή τιμή. Η ενέργεια ισχύει για κάθε ραντεβού που θα προγραμματιστεί για ψηφιακή μαστογραφία και υπέρηχο μαστών έως τις 30 Απριλίου 2024 σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα Affidea ανά την Ελλάδα.

Σχετικά με τον Όμιλο Affidea

Ο Όμιλος Affidea αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη με δραστηριότητα σε 15 χώρες.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους, μέσω ενός Πανελλαδικού Δικτύου Διαγνωστικών Κέντρων, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Ο Όμιλος Affidea εφαρμόζει κατ’ αποκλειστικότητα το πρόγραμμα βελτιστοποίησης της δόσης ακτινοβολίας Dose Excellence κατά τη διενέργεια της αξονικής τομογραφίας. Όλα τα κέντρα είναι πιστοποιημένα κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 και τα βιοπαθολογικά εργαστήρια διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189.

Η αρτιότητα του σύγχρονου εξοπλισμού, η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και η διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων του Ομίλου Affidea καταδεικνύονται από τις διακρίσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες του στο χώρο της υγείας.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: