ΜΕΝΟΥ

Απεβίωσε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Απεβίωσε σήμερα το απόγευμα, σε ηλικία 80 ετών, μια σπουδαία ελληνίδα, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, σκορπώντας θλίψη, στην οικογένεια της και το σύνολο της επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Είχε επιδεινωθεί σε ακραίο βαθμό η κατάσταση της υγείας της και βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943 και μεγάλωσε στην Ερμιόνη, τόπο καταγωγής της μητέρας της Ευαγγελίας.

Ο πατέρας της Γιώργος Μπουρνάκης καταγόταν από τη Σαμπατική Αρκαδίας. Ήταν  παντρεμένη με τον γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο της Motor Oil και εφοπλιστή, και είχαν αποκτήσει 5 παιδιά το Γιάννη (1962), τη Χριστιάνα (1964), το Γιώργο (1967), το Νίκο (1974) και τη Βαρδιάννα (1976).

Ήταν  Ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», το οποίο μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Από το 1999 διατέλεσε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά. Δραστηριοποιείται επίσης ως: Μέλος Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη, του Διεθνούς Κέντρου για τα χαμένα και κακοποιημένα παιδιά (ICMEC), του Ιδρύματος Mentor κατά των ναρκωτικών, Ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος «Φως της Αφρικής» με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, Μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου των «Special Olympics Europe-Eurasia», κ.ά. Το 2020 βραβεύτηκε με το βραβείο Νέλσον Μαντέλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: