ΜΕΝΟΥ

Αντρέας Γκολφινόπουλος: Ο «πλατωνιστής» ζωγράφος στο Ερρίκος Ντυνάν!

Health Newsroom

Με μία νέα εικαστική παρέμβαση στον χώρο του νοσοκομείου, με πίνακες ζωγραφικής και μικρά γλυπτά του διακεκριμένου Έλληνα δημιουργού Αντρέα Γκολφινόπουλου, το Ερρίκος Ντυνάν προσφέρει ξανά σε ασθενείς και  επισκέπτες μια εναλλακτική εικόνα για τη λειτουργία του και τον κοινωνικό ρόλο του.

Με δασκάλους τον Νίκο Νικολάου και τον Γιάννη Μόραλη, ο Αντρέας Γκολφινόπουλος -ο «πλατωνιστής» ζωγράφος, όπως έχει χαρακτηρισθεί- έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στις εικαστικές τέχνες στη χώρα μας, η οποία δεν περιορίζεται στη ζωγραφική, αλλά αφήνει ξεχωριστό αποτύπωμα και στη μικρογλυπτική και κεραμική. Τα έργα του αποπνέουν προσωπικά βιώματα, εμπνέονται από τον φυσικό χώρο και αναδεικνύουν το ελληνικό τοπίο.

Η διαδρομή του Αντρέα Γκολφινόπουλου παρουσιάζεται στην έκθεση στο Ερρίκος Ντυνάν μέσα από επιλεγμένα έργα από τις ενότητες: 2005 – 2015 Πορτραίτα του Ουρανού, 2015 – 2020 Ο μύθος της γοργόνας, 2022 – 2024 Τα καλοκαιρινά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 13 Μαΐου (στις 13:00)  στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Τα εκθέματα θα παρουσιάσουν ο Ιστορικός Τέχνης  δρ. Μεγακλής Ρογκάκος, ο Πρόεδρος ΔΣ του Ερρίκος Ντυνάν, Θέμος Χαραμής, καθώς και ο ζωγράφος Αντρέας Γκολφινόπουλος. Αποσπάσματα κειμένων θα διαβάσει ο πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών του Κολεγίου PCC του Λος Άντζελες, Αλέκος Κριτσέλης.

Τα έργα του Αντρέα Γκολφινόπουλου θα εκτίθενται στο lobby και άλλους χώρους του νοσοκομείου για τον επόμενο μήνα με ελεύθερη επίσκεψη για το κοινό και τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: