ΜΕΝΟΥ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ: Τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα στον Έρωτα και στη Zωή!

Health Newsroom

Του Άρη Μπερζοβίτη

Κεντρική φωτογραφία: Διακρίνονται ο Πρόεδρος της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ Χρήστος Γεωργόπουλος, η Αντιπρόεδρος Βασιλική Κασκανάκου, ο Ηθοποιός και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλανδρίου Χάρης Ρώμας, η π. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ξανθή Μιχαήλ, οι παραολυμπιονίκες Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Κατερίνα Πατρώνη – Πολυχρονίδη, Γιάννης Κωστάκης, Θανάσης Τσιβίλης, Πολυχρόνης Χρονόπουλος και οι ηθοποιοί της  θεατρικής ομάδας «Συναισθηματική Διαλεκτική» του Ηθοποιού και Σκηνοθέτη Στέλιου Καλαθά.


Μια γιορτή – ύμνος στην Αγάπη και στον Έρωτα, με συγκίνηση αλλά και χιούμορ, με κατοχυρωμένο το δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στη Ζωή, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ, με αφορμή την ημέρα των ερωτευμένων.

Ο πρόεδρος της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, νευροχειρουργός Χρήστος Γεωργόπουλος  καλωσόρισε τους ασθενείς, τους συγγενείς τους, τους παραολυμπιονίκες, τους πρωταθλητές  της Ζωής όπως τους αποκάλεσε και τους θεσμικούς φορείς της πολιτείας, του αθλητισμού και της Τέχνης που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και ευχαρίστησε από καρδιάς, όλες και όλους όσους έχουν συμπορευθεί στην τριακονταετή  προσπάθεια της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ να καταργήσει το ακρωνύμιο ΑΜΕΑ και να βγάλει τα εισαγωγικά από τους ανθρώπους με λειτουργικά ελλείμματα. Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ Βασιλική Κασκανάκου επισήμανε τον αντίκτυπο που έχει στις ζωές ανθρώπων με λειτουργικά ελλείμματα  η εχθρική αντιμετώπιση της κοινωνίας.

Μπροστά από ένα συμβολικό «τοίχο» γεμάτο συνθήματα και μηνύματα ελπίδας ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παρολυμπιονικών και χρυσός παραολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης με τη σύζυγο του, επίσης χρυσή παραολυμπιονίκη  Κατερίνα Πατρώνη –  Πολυχρονίδη,   διηγήθηκαν με απολαυστικό τρόπο τη σημασία του Έρωτα ως καταλυτικού στοιχείου για τη ζωή τους, καθώς και για τη γέννηση της κόρης τους, αλλά και  για την άρση των φυσικών φραγμών της αναπηρίας που η ίδια η κοινωνία μας δημιουργεί.

Οι χρυσοί παραολυμπιονίκες Γιάννης Κωστάκης,  Θανάσης Τσιβίλης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Πολυχρόνης Χρονόπουλος έκαναν τη δική τους παρέμβαση. Επεσήμαναν την προσφορά της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, ως χορηγού του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών σε όλους τους αθλητές και το αποτέλεσμα της παρότρυνσής τους σε ανθρώπους με λειτουργική ανικανότητα, που ήταν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό   να αποκτήσουν πλεόνασμα ανεξαρτησίας και να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους και στον Έρωτα.

Παρεμβάσεις έκαναν και η πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ Ιωάννα Καριοφύλλη, η πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ξανθή Μιχαήλ και η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Φιλομένη Αρμακόλα.

Παράλληλα ο εθνικός μας παραμυθάς και καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Reading Ευγένιος Τριβιζάς, αναφέρθηκε στην αμφισβήτηση και ανατροπή των πάσης φύσεως στερεοτύπων, που επιχειρεί  μέσα από τα παραμύθια του, ανάμεσα σε αυτά της αναπηρίας,  που είναι ένα από τα τοξικότερα κοινωνικά στερεότυπα και επεσήμανε  ότι τελικώς  η Αναπηρία είναι η ανικανότητα ενός ανθρώπου να δει την ικανότητα των συνανθρώπων του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο αγαπημένος ηθοποιός, επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως» και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χαλανδρίου Χάρης Ρώμας, ο οποίος αμέσως μετά  χαρακτήρισε ως αποκορύφωμα αληθινής και ουσιώδους αγάπης τη σχέση του Γρηγόρη με την Κατερίνα και εξέφρασε τη συγκίνησή του για τα μαθήματα ζωής που έδωσαν μέσω των αφηγήσεών τους οι παραολυμπιονίκες και οι ασθενείς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία ποιημάτων για τον Έρωτα και με την παρουσίαση σπαρταριστών θεατρικών διαλόγων από τη  Θεατρική Ομάδα «Συναισθηματική Διαλεκτική» του ηθοποιού και σκηνοθέτη Στέλιου Καλαθά.

 Ο Πρόεδρος του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ Χρήστος Γεωργόπουλος με τους παραολυμπιονίκες (από αριστερά προς τα δεξιά) Πολυχρόνη Χρονόπουλο, Θανάση Τσιβίλη, Γρηγόρη Πολυχρονίδη και Γιάννη Κωστάκη.

Το χρυσό ζευγάρι των παραολυμπιονικών Γρηγόρης Πολυχρονίδης και Κατερίνα Πατρώνη – Πολυχρονίδη

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: