ΜΕΝΟΥ

«Έφυγε» ο Δημήτρης Καραγιάννης, διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών!

Του Άρη Μπερζοβίτη

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λίγη ώρα πριν αλλάξει ο χρόνος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο Δημήτρης Καραγιάννης, διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένος γιατρός και κυρίως αγαπητός άνθρωπος.

Την τραγική αυτή είδηση έκανε γνωστή ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Βασίλης Αποστολόπουλος, με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αποχαιρετώντας τον με τα εξής λόγια: «Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο Δημήτρης σήμερα έφυγε από κοντά μας. Αδυνατώ να πιστέψω ότι αύριο ημέρα της γιορτής μου δεν θα χτυπήσει το τηλέφωνο και δεν θα ακούσω τις ευχές του… Καλό ταξίδι φίλε αγαπημένε, πανάξιε συνεργάτη, προσωπικέ μου γιατρέ και αδερφέ !».

Ο Δημήτρης Καραγιάννης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 15 Ιανουαρίου 1960. Αφιερώθηκε μετά τις βασικές σπουδές στην Ιατρική, όπου και αρίστευσε. Έκανε την μετεκπαίδευση του στο Πανεπιστήμιο G. et R. Laennec στην Νantes της Γαλλίας. Εκεί ασχολήθηκε ειδικότερα με την έρευνα του καρκίνου και παράλληλα με την τεχνολογία των lasers στην ιατρική.Επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρέτησε το «αγροτικό» του στην Αλιστράτη Σερρών.

Πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο G. et R. Laennec στην Νantes της Γαλλίας και από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια εργάστηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αθηνών για οκτώ χρόνια όπου ανέπτυξε την μονάδα ενδοσκοπικών laser για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Υπηρεσία Τηλεϊατρικής μαζί με τους καθηγητές Προυκάκη, Τσαντούλα και Σωτηρίου, την πληροφορική των Νοσοκομειακών πληροφοριακών συστημάτων και τέλος την μονάδα αντιμετώπισης του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Δίδαξε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης και ασχολήθηκε με την έρευνα στην ιατρική. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών μαζί με άλλους συγγραφείς για το βιβλίο «Καρκίνος του παχέος εντέρου», καθώς επίσης και από την Ε.Ε. με το βραβείο Santer για την ανάπτυξη κινητής μονάδας παρακολούθησης ασθενών.

Από το 1996 ήταν διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: