ΜΕΝΟΥ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν θα αποφασίζουμε αιφνιδιαστικά χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους γιατρούς του ΕΣΥ»!

Health Newsroom

Συνάντηση εργασίας του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη με το Προεδρείο της ΕΙΝΑΠ

 Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 16 Ιανουαρίου, συνάντηση εργασίας με το Προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο τους.

 Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:«Είχαμε μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους. μια πολύωρη θεσμική συνάντηση με το Προεδρείο της ΕΙΝΑΠ και την Πρόεδρο του, κ. Παγώνη. Συζητήσαμε πολλά θέματα, σε άλλα συμφωνήσαμε, σε άλλα διαφωνήσαμε, όπως είναι φυσιολογικό. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν θα παίρνει καμία απόφαση αιφνιδιαστικά χωρίς προηγουμένως να διαβουλεύεται με τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους οποίους σεβόμαστε και αντιλαμβανόμαστε ότι εργάζονται υπό πραγματικά εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες».

 Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κ. Ματίνα Παγώνη δήλωσε:

«Έγινε μια συνάντηση σήμερα με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας. Θα έχουμε και επόμενες συναντήσεις. Είχαμε δέκα θέματα στην ατζέντα, πολύ σοβαρά, για τις προσλήψεις, για τη χρηματοδότηση, για τα νοσοκομεία πως θα λειτουργήσουν και για το σύστημα εφημερίων. Πιστεύω να μπορέσουμε να βάλουμε τα νοσοκομεία σε μία τάξη, ούτως ώστε οι ασθενείς να εξυπηρετούνται άμεσα, να μην υπάρχουν προβλήματα και να βοηθήσει το Υπουργείο τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό όλα αυτά τα χρόνια».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: